0332 813 21 00 0536 429 35 88

Berrak Halı Yıkama Akşehir

0332 813 21 00 0536 429 35 88
12
 

ilk beğenen sen ol

Ekleyen / 13 Eyl 2018 tarihinde yayınlandı

Nurseli İdiz Halı Tozu Nasıl Alınır

Nepal Halı Yıkama
Nepal Halısı Nedir?
İpek ve yün ipliklerle özel metodlarla, dokuma tezgahlarında el ile dokunan ipek yün karışımı son derece hassas halılardır. Özellikle ipek boyası oldukça hassas olduğundan bu halıları yıkamak için özel yöntemler gerekmektedir. Aksi takdirde bu halıların deseni bozulabilir, renkleri akıp, solabilir. Akşehir Halı Yıkama olarak sizlere Nepal Halı Yıkamada özel yöntemler sunuyoruz.
Nepal Halıların Yıkanma Yöntemi
Her halı tipi kendi dokunma ve iplik yapısına, boya yapısına göre farklı tekniklerle yıkanma gereksinimi duyar. Bunun sebebi halıların farklılıkları ve hassaslığından kaynaklanmaktadır. Halıların Cinsi tespit edildikten sonra yıkanma tekniği belirlenerek o teknik yıkanacak olan halılara uygulanır. İpek Halılarda ise Berrak Halı Yıkama olarak aşağıdaki yöntemleri uygulamaktayız.
Nepal Halılarının yıkama işlemlerinde, yıkama suyu sıcaklığı kesinlikle 18 derece üzerinde olamamalıdır. Nepal Halıları, bu tip halılara hiçbir zarar vermeyen özel şampuanlar ile yıkanmaktadır. Nepal Halıları liflerinin yıpranmaması ve kopmaması için son derece yumuşak fırçalara sahip makineler ile yıkanmalıdırlar. Etkili deterjanlar kullanıldığı takdirde Nepal halılarının liflerinin zarar görmesine ve boyasının sökülmesine sebep olur. Bu sebepten ötürü Nepal Halılarının yıkanmasına özen gösterilmelidir. Durulama işlemi oldukça önemlidir, eğer içerisinde kimyasallar olan nem var iken güneşte kurutulmaya bırakılır ise halılar zarar görür. Özellikle direk güneş ışığı altında bırakılmaması gereklidir. Yıkama sürecinde oldukça matlaşan ve sertleşen bu halılar, yıkama ve kurutmadan sonra solvent ile hav yönünde silinerek yüzey yumuşaklığı ve parlaklığı geri kazandırılmalıdır. Solvent kokusunu giderene kadar ise havalandırılmalı ve daha sonra teslimata hazırlanmalıdır.

» Daha fazla göster

Yorumlara kapalı

Şuan yorum'a kapalı..
%d blogcu bunu beğendi: